free web stats
Buğday Tohumu Yağı: Etkisi, Uygulama Alanları Ve İçeriği

Buğday Tohumu Yağı: Etkisi, Uygulama Alanları Ve İçeriği

 

şifalı-yağlar


Buğday tohumu yağı, buğdaydan elde edilen bir yağdır. İçinde çok fazla vitamin ve mineral bulunmaktadır. Ayrıca aminoasit açısından da zengindir.

Buğday tohumu yağı: etkisi, uygulaması ve içerikleri

Buğday tohumu yağı sadece cilde ve saça değil, aynı zamanda sağlık üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Bunun nedeni vücudumuz için önemli olan doymamış yağ asitleri, vitaminler ve minerallerdir.

Buğday, dünyadaki en eski tahıl türlerinden biridir. Yaklaşık 10.000 yıl önce, insanlar çeşitli  biçimlerinden yararlandılar. Günümüzde buğday çok çeşitli ekili formlarda bulunmaktadır ve birçok ülkede önemli bir temel gıda maddesidir. Değerli bileşenler buğday tohumu yağında yüksek oranda konsantredir.

Yüksek kaliteli buğday tohumu yağı soğuk presleme yoluyla zahmetli bir şekilde ekstrakte edilir. İçeriğindeki değerli vitaminleri saklamanın tek yolu budur. Buğday yağı:


E vitamini

B vitamini

D vitamini

A vitamini

magnezyum

Kalsiyum

ve insanlar için önemli olan diğer mineraller ve eser elementler içerir.

Buğday tohumu yağı, yüzde 60 oranında doymamış yağ asitlerinden oluşur. Bunların yüzde 88'i kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düzenleyebilen omega-6 yağ asitleridir.

Bununla birlikte, koyu sarı, buğday kokulu değerli yağ, karmaşık ekstraksiyon işlemi nedeniyle nispeten pahalıdır. 

Buğday tohumu yağının faydalı etkileri

Yüksek E vitamini içeriği sayesinde buğday tohumu yağı cilt ve saç üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kozmetik endüstrisinde sıklıkla kullanılmasının nedeni de budur .

Ağızdan alındığında, yüksek doymamış yağ asidi içeriği, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Yağ ayrıca bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir ve kan dolaşımını destekler. İçerdiği antioksidanlar da vücudu serbest radikallerden korur.


Buğday tohumu yağı cilde ve saça nasıl uygulanır?

Buğday tohumu yağını harici olarak bu şekilde uygulayabilirsiniz

Buğday tohumu yağı sadece ağızdan değil, aynı zamanda harici olarak da cilt ve saç bakımı için kullanılabilir. Antiinflamatuar etkisi ve bakım özelliklerinin yanı sıra cildi sıkılaştırıcı ve nemlendirici etkiye de sahiptir. Özellikle hamilelik sırasında çatlakları ve perineal yırtılmayı önlediği bilinmektedir.

Saç ve saç derisi: 

Tahriş olmuş bir saç derisini yatıştırmak veya saç köklerine en iyi şekilde besin ve vitamin sağlamak için: Parmak uçlarına biraz buğday tohumu yağı sürün, saç derisine uygulayın ve etkisini göstermesine izin verin. Durulama gerekli değildir. İşlemi haftada bir tekrarlamak en iyisidir.

Cilt: 

Parmaklarınızın arasına birkaç damla buğday tohumu yağı sürün ve cilde masaj yapın. Cilt doğal olarak nemlendirilmiş, yumuşak ve esnek olur. Ayrıca yüksek E vitamini içeriği sayesinde daha sıkı hale gelir, bu da küçük kırışıklıkların yok olmasını sağlar.

Buğday tohumu yağının yan etkileri

Gluten intoleransı olan kişiler buğday tohumu yağına ishal, mide bulantısı ve kusma ile tepki verebilir.

Buğday Yağının Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?

·         Saç dökülmelerine karşı etkili bir yağdır.

·         Saçları güçlendirir ve saç köklerini daha canlı hale getirir.

·         Saçları nemlendirmektedir.

·         Saç kırıklarına iyi gelmektedir.

·         Cilt lekelerine iyi gelen bir yağdır.

·         Kuru ciltleri nemlendirir.

·         Yanık ve yaraları iyileştirmede kullanabilir.

·         Selülit gideren bir yağdır.

·         Göz altı morluklarını giderir.

·         Hazmı kolaylaştırmaktadır.

·         Mide ve bağırsaklar için yararlı bir yağdır.

·         Zekâyı ve hafızayı güçlendirmektedir.

·         Göz sağlığı için faydalı bir yağdır.

·         Cilt tonunu dengelemektedir.

·         Siyah noktaları temizlemektedir.

·         Sivilceleri önlemektedir.

·         Vücut çatlaklarına iyi gelmektedir.

·         Saçların hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.

·         Metabolizmayı hızlandırmaktadır.

·         Kan şekerini dengede tutmaktadır.

Buğday Yağı Nasıl Kullanılır?

·         Vücuttaki çatlaklar için masaj yağı olarak kullanılabilir.

·         Saçlar için başka yağlarla karıştırılarak maske olarak kullanılabilir.

·         Cilde tek başına sürülebilir.

·         Günde bir çay kaşığı kadar buğday yağı tüketilebilir.

Buğday Yağı İle Saç Bakım Maskesi

Gereken Malzemeler; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı buğday yağı

Yapılışı; malzemeler homojen bir hal alana kadar karıştırılır. Karışım saçlara sürülür ve saçlar bir bone veya streç film ile sarılır. 1 saat kadar bekletilerek saç ılık veya soğuk su ile durulanır. Haftada bir kere uygulanır ve bu işlem 5 hafta boyunca devam eder.     

Bu konular da ilginizi çekebilir:

Tamanu Yağı Nedir Kullanımı Ve Faydaları

Biberiye Yağı Faydaları Ve Kullanım Alanları 

Doğal Taşların İyileştirici Gücü Ve Diğer Faydaları 

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi'nin Yararları Ve Zararları 

5/Yorum Gönder/Yorum

Yorumlara link eklemek kesinlikle yasaktır. Bu yorumlar yayımlanmayacaktır. Comments with links are not allowed !!!

  1. Siyah noktalar için her gün yeni bir arayış içerisine giriyorum. Buğday tohumu yağı da beni etkilemişe benziyor

    YanıtlayınSil
  2. harika bilgiler bugün aktara uğramalı yürüyüş yaparken teşekkürler sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. yağı bulmaya çalışacağım baya işe yarıyormuş..

    YanıtlayınSil
  4. Cilt lekelerim için buğday tohumunu düşündüm şimdi.Bir türlü geçiremediğim lekelerim benim :)

    YanıtlayınSil
  5. Fi tarihinde alıp kullanmıştım. Genelolarak yağları severim bak unuttuğum bir yağı daha anımsadım sayende.

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme

Yorumlara link eklemek kesinlikle yasaktır. Bu yorumlar yayımlanmayacaktır. Comments with links are not allowed !!!

Daha yeni Daha eski