19 Mayıs 2017 Cuma

Lavanta Yağı


lavendel-aromateraphy

Lavanta yağı; Lavandula angustiflora, Lavandula latifolia ve Lavandula hybrida çiçeklerinden üretilmektedir. Her çeşit lavanta çiçeği yağ olmaya uygun olmuyor. Bu çiçek türlerinin en çok bulunduğu ülkeler Fransa, Dalmaçya, İtalya ve Yunanistan. Lavanta yağı, oldukça zahmetli üretildiği için en pahalı satılan yağlardan biri.
Aromaterapide oldukça yaygın kullanılan lavanta yağının birçok faydası bulunmakta. Çok eski yıllardan beri, ciğer haslalıklarının tedavisinde ve evlerdeki havayı temizlemede kullanılırmış.

lavendel-aromatheraphy

Lavanta yağının diğer kullanım alanları ve etkileri


Kozmetik sektöründe banyo esansı, sabun, şampuan, krem, bakım yağı gibi ürünlerde
Sinirleri yatıştırıcı
Baş ağrısını dindirici
Kas gevşetici
Mide bağırsak problemlerinde rahatlatıcı
Uyku düzenleyici
Bebeklerde gaz giderici
Yaraların su toplamasını engelleyici
Güvelere karşı
Yemeklerde baharat olarak
Tatlılarda
Saçların hızlı uzamasına ve gürleşip bakımlı olmasına

36 yorum:

  1. Lavantanın adı bile güzel. Bazen otlardan üretilen yağların adlarını bir türlü aklıma getiremem ama lavanta hemen aklıma gelir, burnuma da kokusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lavanta çocuklugumuzdan aklimizda kalmis 😊

      Sil
  2. Какое красивое лавандовое поле!


    http://evgenijamir.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Lavantayı ben çok severim ama ne yazıkki etrafta görünme süreleri çok az kendilerini sevdirip gidiyolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurutmak en iyisi tüm yil kokuyor.

      Sil
  4. Lavanta çayının karaciğere çok iyi geldiğini hep duyarım içenlerden. Yapını da denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çayi aci geliyor ama çok faydaliymis.

      Sil
  5. ben bite karşı da iyi geldiğini okumuştum. çayı ile de detox yapıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir mutlaka o kadar cok faydasi var ki.

      Sil
  6. En pahalı yağlardan olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetistirmesi zahmetli ve az yag cikiyormus.

      Sil
  7. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

    YanıtlaSil
  8. Lavender oil does magic! :))

    xoxo, rae
    http://www.raellarina.net/

    YanıtlaSil
  9. Lavender is soo pretty and relaxing! I'm following your blog too :) <3

    http://hungrycaramella.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  10. Hello,

    Thanks for visiting my blog. I like yours and I follow you now. :-) By the way, interesting post.

    Kisses

    YanıtlaSil
  11. Lavanta hem görsel olarak çok güzel hem de bir çok alanda kullanılıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  12. Nice post!
    Would you like to follow each other ?
    shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Mis gibi kışlıkalar için güve kovucu özelliği de vardır, esans filan değil de kurutulmuşunu çiçeğini direkt kokusunu daha çok seviyorum

    YanıtlaSil
  14. lavanta kokusunu çok severim, lavanta yağının da iyi bir uyku için yastığa birkaç damla damlatıldığını duymuştum ama denemedim

    YanıtlaSil
  15. çok ama çok seviyorum, bazen birkaç damla yağını suya karıştırıp spreyli şişede yastığıma sıkıyorum rahat uyumamı sağlıyor =) faydası çok gerçekten, elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  16. ekiden lavanta kokusu pek sevmezdim şimdi bayılıyorum..

    YanıtlaSil
  17. severek kullandığım bir yağdır özellikle migrene çok iyi geliyor ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bas agrisi icin deneyecegim ben de.

      Sil
  18. Lavanta her zaman sevdiğim bir kokudur gerek oda kokusu olarak gerek çamaşırların yumuşatıcı vazgeçilmezimdir tarlaları bile ayrı güzel ne güzel bir nimet❤

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1 - Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz
2 - Yazım ve dil bilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3 - Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4 - Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda,
site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.